Idén till att ta fram dessa recept kläcktes i Goda Gotland, en förening som samlar olika mataktörer på ön. Vi har många bra råvaror och väldigt duktiga kockar här på Gotland! För att sprida kunskap och inspirera till ökad användning av lokala råvaror beslöts det inom projektet Ökad livsmedelsförädling att be omtyckta lokala kockar och sommargotlänningar att ta fram ett gäng härliga gotlandsinspirerade recept. Här ser ni resultatet, hoppas att det ska smaka!
- Lammfärsbiffar och blomkålsmos med tryffel, ramslöksaioli och rödbetor, Ulrika Davidsson, Hemma hos Ulrika
- Ronehamnsröra med glutenfritt havreknäcke, Ulrika Davidsson, Hemma hos Ulrika
- Varm Stafva-tårta, Ulrika Davidsson, Hemma hos Ulrika
- Falafel av Gotlandslins, Ulrika Brydling
- Lamm i dillbuljong, Hanna Dagerås, Gåsemora Gårdskrog
- Gotländsk rödbetspaj, Anna och Fanny Bergenström
- Sommarsallad med varmrökt sik, Anna och Fanny Bergenström
- Kuchen på släktens vis, Anna och Fanny Bergenström
- Grillat lammlägg med ramslöksaioli, Hanna Dagerås, Gåsemora Gårdskrog
- Grillad och råhyvlad grön sparris, friterat emmervete och fryst, rivet brynt smör, Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers
- Friterade nässlor med smöremulsion och riven parmesanost, Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers
- Inkokt glasrabarber med kardemummagrädde och krossade drömmar, Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers
- Kumminstekt fläskkarré med sky och potatis- och ramslöksstomp, Bo Nilsson, Lindgården
- Friterad skarpsill med ramslöksaioli, Bo Nilsson, Lindgården
- Tempurafriterad ostronskivling med gotlandslinser, Henrik Westerlund, Rosengården
- Rosastekt lammrostbiff från Graute Gård, Henrik Westerlund, Rosengården
- Japansk råbiff på gotländsk Simgus, Henrik Westerlund, Rosengården
- Farrotto på vit Emmer, Tomas Lundgren, Restaurang- och livsmedelsprogrammet