Goda Gotlands smakpanel är ett verktyg som periodvis är tillgängligt för lokala livsmedelsproducenter när de vill utveckla, kvalitetssäkra och marknadsföra sina produkter. Panelen genomför bland annat tester som kan användas för skapa sig en uppfattning om hur konsumenterna kan tänkas reagera på produkten. Panelen kan exempelvis hjälpa till med att besvara frågor om hur valet av ingredienser och produktens beredning påverkar hur konsumenten uppfattar dess utseende, konsistens och smak.
Ett annat verksamhetsområde är att skapa underlag som är användbart för marknadsföringen av lokalt producerade livsmedelsråvaror och livsmedelsprodukter. Det kan vara en beskrivning av produkten eller råvarans smak, användningsområden, lämpliga tillagningssätt och tillagningstemperaturer mm.
Panelen har minskat i omfattning och består av ett tiotal tränade personer med varierande bakgrund och ålder. Verksamheten leds Lars Magnus Lahne styrelseledamot i Goda Gotland.
Panelens tjänster är för närvarande utan kostnad.
Den som söker mer information eller vill ta hjälp av panelen vänder sig lämpligen i första hand till någon av följande personer.
Lars Magnus Lahne – smakpanelens sekreterare.
telefon: 070 950 41 25
E-post: lm(at)lahne.nu
Susanne Welin Berger – sekreterare i Goda Gotlands styrelse.
telefon: 070 726 28 88
E-post: susanne(at)tryffelofsweden.se